top of page
w,w,w 2

wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching kun je typeren als een bijzondere en vernieuwende vorm van persoonlijke coaching, die aansluit en afgestemd is op de ander. Je gaat uit de sleur en de beperking van traditionele 1-1 gesprekken waarbij je zittend tegenover elkaar, in een dichte ruimte de sessies doorloopt.

 

Met wandelcoaching is de benadering anders. Lopend naast elkaar in de natuur ervaar je vrijheid en ruimte. Je komt tot rust en tot heldere inzichten die je helpen in je werk en privé, via diverse wandelingen en opdrachten in de buitenlucht.

waarom wandelcoaching?

Rust en Balans

In de hectiek van vandaag de dag, is het moeilijk om rust en evenwicht te houden in je werksituatie en privé. Samen met je wandelcoach ontdek je je eigen krachten, wensen en gevoelens. Het actief en oplossingsgericht coachen in de natuur maakt dat je beter met situaties om kunt gaan en meer rust en balans ervaart

Voldoening en Focus

Ben je vastgelopen? Weet je wel waar je staat, maar niet meer waar je naartoe wilt of hoelang je het nog volhoudt? Met wandelcoaching ervaar je hoe het is om weer voldoening en motivatie te hebben in je huidige situatie, of te kiezen voor een nieuwe stap.

 

 

Vitaliteit

Belemmeringen in werk of privé hebben een grote impact op je vitaliteit en mogelijkheden. Je zit niet goed in je vel, bent van je stuk gebracht en je wereld staat op zijn kop. Wandelcoaching helpt je om meer bewustwording en acceptatie te realiseren, maar ook nieuwe mogelijkheden en uitdagingen te zien. Vitaliteit wordt gestimuleerd en maakt anders/gezonder/duurzaam werken mogelijk.

Actief en in Beweging

Wil je iets anders dan dat je nu hebt? Doe dan iets anders dan wat je tot nu toe deed! Kom in actie, maak stappen en realiseer wat je echt wilt. Je ontdekt wat je leuk vindt en wat bij je past.

voor wie is wandelcoaching?

Vanuit mijn ervaring in het onderwijsveld coach ik collega leerkrachten, leidinggevenden en andere begeleiders, die een té grote werkdruk ervaren, moeite hebben met het vinden van een balans tussen werk en vrije tijd en minder plezier ervaren in hun werk. Oorzaken kunnen zijn; een veranderende werkomgeving, psychische en fysieke klachten die gerelateerd zijn aan de werksituatie of persoonlijke omstandigheden (werk en gezin). 

 

Wandelcoachen past zeker ook bij mensen die een nieuwe of andere invulling zoeken voor hun werk (die b.v. gestopt zijn met werken, die een time-out nodig hebben of gedwongen zijn gestopt vanwege ziekte of privé omstandigheden en die het gevoel hebben de grip kwijt te raken). Hoe kan ik me weer tevreden en gelukkig voelen? Welke alternatieven zijn er? Welke nieuwe keuzes kan ik maken? Op deze vragen zoeken wij samen het antwoord.

wat, waarom, wie
bottom of page